מבצע "שומר החומות" וההתלקחות של הסכסוך על שיח' ג'ראח השיק עידן חדש של דיון בנושא מדיניות האפרטהייד הישראלית, שלא יהיה מוגזם לקרוא לו "אינתיפאדת המידע". דור חדש של פעילים למען פלסטין - בין אם הם פלסטינים שחיים תחת הכיבוש, ישראלים שמתנגדים למדיניות הממשלה שלהם או אנשים מחו"ל שפשוט תומכים במאבק - הבינו שהרשתות החברתיות מאפשרות להם לספר את הסיפור שלא מובא בתקשורת המיינסטרים. הם רואים זאת כך: בעוד הנרטיב הישראלי סבוך ומורכב ומציג סוגיה שלכאורה קשה להכריע בה, האמת הרבה יותר פשוטה, ולכן הקמפיין הנוכחי מהדהד בפשטותו, עם דיווחים אמיתיים מהשטח, שמקשים על טשטוש המציאות.

בנטפליקס שמו לב למגמה המתגברת ולרצון של אנשים מכל העולם להקשיב לקולות הפלסטינים, ומחר הם משיקים קטגוריה חדשה - סיפורים פלסטיניים. הקטגוריה כוללת 32 סרטים פלסטיניים, עלילתיים ותיעודיים, חלקם חדשים בספרייה של נטפליקס וחלקם כבר היו חלק ממנה ועכשיו מאוגדים תחת הקטגוריה. בין השמות הבולטים אפשר למצוא שם את "המתנה" זוכה ה-BAFTA של פראח נאבולסי, את "גן עדן עכשיו" של האני אבו אסעד, שזכה בגלובוס הזהב, ואת "התערבות אלוהית" של אליה סולימאן, זוכה פרס חבר השופטים בקאן.

ההודעה הרשמית של נטפליקס על הקטגוריה לוותה בציטוט מהבמאית והמפיקה מאי עודה, שאחד מסרטיה נכלל ברשימה: "אני שמחה שסוף סוף ישנם סרטים פלסטיניים אלטרנטיביים זמינים לקהל הרחב בנטפליקס. אנחנו בקהילת הקולנוע הפלסטינית להוטים לחלוק את הנרטיב שלנו עם העולם דרך היצירה האותנטית שלנו, כחלופה לדיווחי חדשות. אני לא יכולה להודות מספיק לצוות בנטפליקס על המאמץ לגרום לזה לקרות".

בין הסרטים שיהיו זמינים בקטגוריה החדשה נמצאים "ג'ירפאדה" של רני מסאלחה, סרט ילדים על וטרינר שמחליט להבריח ג'ירפה מהספארי ברמת גן לגן החיות היחיד בשטחים, לאחר שהג'ירפה הפלסטינית נותרת הג'ירפה היחידה במקום בעקבות תקיפה ישראלית (הסרט מבוסס באופן חופשי מאוד על אירועים אמיתיים); "כמעט עשרים בלתי אפשריים", סרט קצר של המשוררת והבמאית ילידת בית לחם אן-מרי ג'אסיר, האישה הפלסטינית הראשונה שסרט שלה הוקרן בקאן; ו"הרגליים של מראדונה", סרטו של פיראס חורי על שני ילדים פלסטינים שחסר להם קלף אחד כדי להשלים אלבום ולזכות בפרס בתקופת המונדיאל של 1990.  

נוהא אל טייב, האחראית על רכישת תכנים מהמזרח התיכון וצפון אפריקה בנטפליקס, הוסיפה: "הגיוון של התוכן שלנו בנטפליקס קרוב ללבי, ואנחנו עובדים על להפוך לבית עבור הקולנוע הערבי, מקום בו כל אחד בעולם יכול להגיע לסיפורים ערביים נהדרים. אנחנו מאמינים שסיפורים טובים מטיילים מעבר למקום היצירה שלהם, מסופרים בשפות שונות ויכולים ליהנות מהם אנשים מכל מיני סוגים. עם אוסף הסיפורים הפלסטיניים, אנחנו מקווים להדגיש את הסיפורים היפים האלה לקהל גלובלי. בעוד הסיפורים הם באופן מובהק ערביים, הנושאים שלהם הם אנושיים, ויהדהדו עם קהלים ממקומות שונים. זה היופי האמיתי של סיפורים".

ספריית הסיפורים הפלסטיניים תעלה לנטפליקס ב-14.10 (חמישי) וניתן יהיה להגיע אליה דרך הלינק Netflix.com/PalestinianStories או על ידי חיפוש חופשי של המילים "Palestinian Stories" בנטפליקס.